Intergenerationeel trauma en angst voor bevallen. Met Malou Holshuijsen (afl. 165)

Intergenerationeel trauma en angst voor bevallen. Met Malou Holshuijsen (afl. 165)

SHOWNOTES

Als schrijver en podcastmaker Malou Holshuijsen van het een op het andere moment bang is om te gaan slapen en zich niet meer in het verkeer durft te begeven, zoekt ze noodgedwongen hulp. Ze krijgt het label PTSS opgeplakt en haar therapeut noemt haar zelfs een ‘derde generatie oorlogsslachtoffer’. Maar hoe kan je een oorlogsslachtoffer zijn zonder in een oorlog te hebben geleefd? Haar oma, die had pas écht vreselijke dingen meegemaakt in het Japanse interneringskamp waar ze na de Tweede Wereldoorlog als puber in had vastgezeten, maar zij toch niet?! Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op en haar bevindingen en ervaringen heeft ze in romanvorm gegoten. Het resultaat is het prachtigmooie én hilarische autobiografische boek ‘Zachtop lachen’. Malou schoof bij ons aan om te praten over intergenerationeel trauma, over pijn en verdriet uit de weg gaan, keiharde grappen maken, zwijgen, roeren in pannen, toch hulp zoeken, PTSS, EMDR en meer. Verder: is het na vijf jaar lang roepen dat je moet overstappen van bank nog cute dat je het nog altijd niet hebt gedaan?

TRANSCRIPT Intergenerationeel trauma en angst voor bevallen. Met Malou Holshuijsen (afl. 165)

DE GAST: Malou Holshuijsen

De femimist in…

  • Ondanks kritiek investeert ING miljarden in bedrijven die betrokken zijn bij illegale Israëlische nederzettingen, bnnvara.nl
  • Vergelijk banken en hun beleid met de Eerlijke Bankwijzer, eerlijkegeldwijzer.nl
  • Verzekeraars kun je checken en vergelijken via de Eerlijke Verzekeringswijzer, eerlijkegeldwijzer.nl

POST

We moeten het even hebben over…

  • Zachtop lachen, Libris
  • Alle Indische tantes van Yvonne Keuls, Libris

Sponsors

Deze aflevering wordt gesponsord door Calco. Start het IT traineeship van Calco en geef je loopbaan een ongekende boost. Meer weten? Ga naar www.calco.nl.

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Ga naar de bovenkant