Aflevering 26 – Over MANNEN, de man-box en het patriarchaat. Met Jens van Tricht en Daryll Landbrug

Home/Activisme/Aflevering 26 – Over MANNEN, de man-box en het patriarchaat. Met Jens van Tricht en Daryll Landbrug

Aflevering 26 – Over MANNEN, de man-box en het patriarchaat. Met Jens van Tricht en Daryll Landbrug

SHOWNOTES

OMEKOT WE BESTAAN EEN JAAR. En om dat te vieren schoven manspersoonmensen Jens van Tricht en Daryll Landbrug bij ons aan om te babbelen over waarom feminisme goed is voor mannen, de loeikrappe manbox en dat mysterieuze patriarchaat waar iedereen het altijd maar over heeft. Verder: Marie Lotte fietst er wederom reclame voor ons tweede boek tussendoor en Nydia heeft het weer eens over vagina’s. What else is new.

DE GASTEN: Jens van Tricht en Daryll Landbrug

Jens van Tricht

Daryll Landbrug

POST

Mooi Wark

Laat de peopletjes van Mooi Wark weten dat die shit over p*****s niet óke is! Stuur een brief naar het management: management@mooiwark.nl (onderstaande brief bijvoorbeeld)

Beste mensen van Mooi Wark,

Hier even een bericht over jullie ‘daar moet een piemel in’-segment tijdens jullie show. Jeetje, wat een gênante vertoning. Vrouwen zijn meer dan enkel een gat of twee, drie om een piemel in te steken en als vrouw in het publiek (of op het podium) voelt het niet bepaald veilig als iedereen scandeert dat er een piemel in je moet. Wisten jullie dat 1 op de 10 Nederlandse vrouwen in haar leven verkracht wordt en nog eens 60% te maken krijgt met ongewenst seksueel gedrag?* Ik hoor jullie denken: JA MAAR DAT KOMT NIET DOOR ONS OF DAT ZINNETJE!!1! Waarschijnlijk niet, maar 1. je zal maar ongewenst seksueel gedrag meegemaakt hebben en in jullie publiek staan, hoe k*t is dat en 2. het idee dat ergens een piemel in MOET helpt niet bepaald mee om die cijfers naar beneden te krijgen. Als we willen dat mensen hun handjes thuishouden, zullen we die boodschap overal in de maatschappij moeten verspreiden. Ik snap dat jullie geen liedjes gaan maken over hoe je NIET vrouwen moet v*********n, maar het minste wat jullie kunnen doen is kutgedrag niet actief aanmoedigen. Ik zou hier ook nog het argument kunnen gebruiken ‘wat zou je ervan vinden als jouw moeder/dochter/vrouw/buurmeisje zo benaderd wordt’, maar dat doe ik niet, want elke vrouw verdient respect, ook als je haar niet persoonlijk kent. Als jullie ergens een piemel in moeten doen, doe ‘m dan in een condoom, een glory hole of een cockring. Veel plezier daarmee!

*Lees vooral meer over seksueel geweld in Nederland in dit grootschalige onderzoek van Rutgers 

Liefs en groetjes,

[insert naam], trouwe honingbal

We moeten het even hebben over…

DAMN, HONEY YES

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Binge-luister DAMN, HONEY: