Aflevering 40 – Over chronisch ziek zijn ten tijde van corona. Met Annika Mell

Aflevering 40 – Over chronisch ziek zijn ten tijde van corona. Met Annika Mell

SHOWNOTES

We zitten inmiddels al een paar weken met z’n allen thuis te zitten en we vinden het best moeilijk-lastig allemaal. De #coronatips vliegen ons om de oren, want we moeten elkaar er een beetje doorheen slepen, jatogniedan? Daarbij vergeten we nogal eens dat er – vóór deze hele toestand – al een grote groep mensen bestond die gedwongen thuis zat. Mensen met een beperking en/of (chronische) ziekte vragen al heel lang om dit soort solidariteit en aandacht voor het isolement waar zij in zitten.

Annika Mell (die wijze vrouw die we al honderd keer in de podcast hebben genoemd en interviewden voor ons boek ‘Heb je nou al een vriend?’) maakt onderdeel uit van die groep. Ze tunede in vanuit haar huis, waar ze inmiddels al weken in zelfisolatie zit omdat ze – jazeker – bovenop haar chronische aandoeningen besmet raakte met COVID-19. Het resultaat is een openhartig gesprek over frustraties rondom de ontoegankelijkheid van de wereld en het onbegrip vanuit de maatschappij, de angst die Annika voelde toen bekend werd dat ze corona had en vulgaire potjes Wordfeud (fun fact: SOA staat in het Wordfeud-woordenboek. Doe er je voordeel mee).

TRANSCRIPT VAN DEZE AFLEVERING IN PDF

DE GAST: Annika Mell

POST

We moeten het even hebben over…

DAMN, HONEY NO

Binnen blijven is niet voor iedereen veilig: het risico op huiselijk geweld is tijdens de coronacrisis zorgwekkend veel groter. Vice, de Bovengrondse en Landelijk Netwerk Veilig Thuis hebben een poster gemaakt die je uit kunt printen en verspreiden, om mensen alert te maken en op te roepen een melding te doen als ze een vermoeden hebben van huiselijk geweld. Download de poster hier om ‘m uit te printen of schrijf de tekst zelf uit en hang het voor je raam.

Bel 0800 2000 als je zelf hulp nodig hebt, of iets vermoedt.

DAMN, HONEY YES

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Ga naar de bovenkant