Aflevering 42 – Over sekswerk, stigma’s en scharen. Met Lisa Stevens

Aflevering 42 – Over sekswerk, stigma’s en scharen. Met Lisa Stevens

SHOWNOTES

Sekswerk is werk, maar zo wordt het nog altijd niet gezien door heel veel mensen. Er is een shitlaod aan vooroordelen waar sekswerkers en overigens ook hun klanten, mee moeten dealen. Ook binnen het feminisme kom je die stigma’s tegen: mensen die denken dat sekswerkers slachtoffers zijn die gered moeten worden, of de groep die vindt dat sekswerk oké is, maarrrr alleen als je daarmee mensen met een beperking helpt of als je het de MEEST FANTASTISCHE BAAN TER WERELD VINDT. Al met al wordt er vooral veel óver sekswerkers gesproken in plaats van met hen. In deze aflevering pakken we dat dus ff anders aan: we praten met Lisa Stevens over haar werk en die eeuwige stigma’s. En we zijn uiteraard ook benieuwd hoe de coronamaatregelen sekswerkers treffen en wat we daar aan zouden kunnen doen met z’n allen. Verder: Marie Lotte had een momentje met de weegschaal, Nydia had pijn maar zei niets en OMGYES we hebben een nieuwe sponsor! Dankzij De Condomerie konden we deze aflevering maken en dat is erg fantastisch-geweldig.

Download het transcript van aflevering 42 [PDF]

DE GAST: Lisa Stevens

 

Minst feministische

We moeten het even hebben over…

HELP sekswerkers die nu zonder werk zitten door te doneren.

Dat kan bijvoorbeeld via Dutch Emergency Fund, een initiatief dat werd opgezet door Hella Dee.

Trans United Europe biedt directe, financiële steun aan sekswerkers. Alle donaties gaan naar sekswerkers in Nederland die afhankelijk zijn van kortetermijninkomsten en nu in directe geldnood komen.

En Door2Door Rotterdam zoekt donaties voor directe financiële ondersteuning van sekswerkers.

Leestips (en een luistertip!) van Lisa: 


Twittervolgtips van Lisa

DAMN, HONEY NO

DAMN, HONEY YES

Sponsor: De Condomerie

We hebben een nieuwe SPONSOR! En het is er een die de vaste luisteraar niet onbekend is: dé speciaalzaak met VEEL kennis over condooms & glijmiddel & alles voor leuke en veilige sexytime: de Condomerie. Eerder maakten we al eens een twee uur durende aflevering met ‘condomologen’ Theodoor en Kalja, omdat we zo razend enthousiast over de winkel en hun expertise zijn, maar nu mogen we dus officieel reclame voor ze maken. Erg geweldig, want dankzij de Condomerie kunnen we dus deze podcast maken. Bij De Condomerie helpen ze je met liefde bij je zoektocht naar het perfecte condoom. Want hoe beter de maat, hoe lekkerder én veiliger je sexytimes.

Bezoek de winkel in Amsterdam op Warmoesstraat 141 of ga naar condomerie.com

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Ga naar de bovenkant