Aflevering 48 – Special in de serie Grenzeloos. Over onderhandelen met rebellen, (niet) de witte redder uithangen en #GeenDorHout. Met Ton Berg van Artsen Zonder Grenzen.

Home/Corona, Podcast/Aflevering 48 – Special in de serie Grenzeloos. Over onderhandelen met rebellen, (niet) de witte redder uithangen en #GeenDorHout. Met Ton Berg van Artsen Zonder Grenzen.

Aflevering 48 – Special in de serie Grenzeloos. Over onderhandelen met rebellen, (niet) de witte redder uithangen en #GeenDorHout. Met Ton Berg van Artsen Zonder Grenzen.

SHOWNOTES

Zijn we weer met een gloednieuwe aflevering! En wel eentje die we maakten in samenwerking met Artsen Zonder Grenzen, een medische hulporganisatie die in actie komt waar de nood het hoogst is. Op kritieke momenten springen zij in, zie het als een soort ambulance. Deze aflevering hoort bij de podcastserie Grenzeloos, waar onder andere de podcasts Datevermaak (20 augustus online), Eeuw van de Amateur (24 augustus online) en Podnataal ook aan meedoen. In elke aflevering van Grenzeloos vertelt een medewerker van Artsen Zonder Grenzen diens verhaal. Te gast in onze aflevering: Ton Berg. Ze werkt al zo’n 25 jaar voor Artsen Zonder Grenzen en is daar als head of mission verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een missie. Voorheen ging ze een jaar lang weg, zoals dat gebruikelijk is bij AZG, maar sinds ze met pensioen is valt ze in waar nodig. Zo is ze net terug uit de Democratische Republiek Congo, waar ze half maart heen ging om de Oostelijke provincie Zuid-Kivu voor te helpen bereiden op de komst van het coronavirus. We praten met haar over de impact van het coronavirus op plekken waar conflicten en/of ziektes zijn, over onderhandelen met rebellen en over (niet) ‘de witte redder’ zijn. Verder: Nydia is bijna te oud, gelijkheid en gelijkwaardigheid zijn twee verschillende dingen en #GeenDorHout

Luister alle andere podcastafleveringen in de serie Grenzeloos via grenzeloos.show

DE GAST: Ton Berg

Meer Ton?

We moeten het even hebben over…

Lees meer over de missie in DR Congo op de website van Artsen Zonder Grenzen

Doneren aan Artsen Zonder Grenzen zodat mensen zoals Ton hun werk kunnen blijven doen? Yes plz! Dat kan via grenzeloos.show. (Enne, alle bedragen worden verdubbeld!)

DAMN, HONEY NO

DAMN, HONEY YES

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Ga naar de bovenkant