Polyamorie, The Matrix en slappe vrouwtjes in het leger. Met Isabeau Jensen en Manoj Kamps (afl. 61)

Home/Activisme, Feminisme, LGBTQ+, Podcast/Polyamorie, The Matrix en slappe vrouwtjes in het leger. Met Isabeau Jensen en Manoj Kamps (afl. 61)

Polyamorie, The Matrix en slappe vrouwtjes in het leger. Met Isabeau Jensen en Manoj Kamps (afl. 61)

SHOWNOTES

De tijd is lang en breed aangebroken om eens te babbelen over polyamorie. Want monogamie is hier in Nederland nog altijd de norm en dat zorgt niet alleen voor veel vragen, misvattingen en vooroordelen rondom polyamorie, maar ook voor wetgeving (en andere regels) gericht op relaties tussen twee personen, waardoor mensen in een polyamoreuze relatie worden buitengesloten. De regels rondom juridisch zeggenschap van ouders zijn bijvoorbeeld gemaakt voor maximaal twee mensen, een aantal politieke partijen blijft maar hameren op het traditionele gezin als hoeksteen van de samenleving en in de media zien we ook maar weinig polyam relaties voorbij komen.

Isabeau Jensen (host van de Polyam Podcast) en Manoj Kamps (die zelf polyamoreus is) kropen erbij in onze digitale studio voor een lesje polyamorie 101 en om te praten over de dingen die ze graag anders zouden willen zien in deze wereld die monogamie op een voetstuk zet. Verder: Nydia is de vleesgeworden cancel culture en men zal het weten ook. En Marie Lotte is jaloers op MAN MAN MANNE.

DE GASTEN: Isabeau Jensen en Manoj Kamps

Isabeau Jensen

Manoj Kamps

POST

We moeten het even hebben over…

DAMN, HONEY NO

DAMN, HONEY YES

  • Je kunt ‘Tweede Kamer’ van Sophie Straat ft. Goldband luisteren via Spotify

Sponsor: HelloFresh

Met promocode HELLODAMNHONEY krijg je 45 euro korting over je eerste drie maaltijdboxen

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Ga naar de bovenkant