Uitgestelde rouw en The Voice. Met Tatjana Almuli (afl. 85)

Home/Podcast, Transcript/Uitgestelde rouw en The Voice. Met Tatjana Almuli (afl. 85)

Uitgestelde rouw en The Voice. Met Tatjana Almuli (afl. 85)

SHOWNOTES

Als Tatjana Almuli 16 jaar is, sterft haar moeder. Aan rouwen komt ze niet toe, ze moet door. En bovendien: ze wil sterk zijn. Ze stopt de gebeurtenis weg, pakt haar leven op en alles lijkt prima. Maar de rouw blijft in haar lijf zitten. Als mensen naar haar moeder vragen, gaat haar stem raar omhoog en ze zit steeds minder goed in haar vel. Als ze het knagende gevoel dat er iets mis is niet meer kan negeren, besluit ze – 12 jaar na haar moeders dood – het verdriet aan te gaan. Over haar recente rouwproces schreef ze het mooie en zeer persoonlijke boek ‘Ik zal je nooit meer’. Tatjana schoof bij ons aan om te praten over wie haar moeder was en hoe ze je haar, al die jaren na haar dood, opnieuw heeft leren kennen. We hebben het over uitgestelde rouw, hoe je nou eigenlijk weet of je aan het rouwen bent en hoe dat rouwen eigenlijk werkt, over de band met haar vrienden en geliefden, over transgenerationeel trauma en over wat het haar heeft gebracht om het verdriet vol in de ogen te kijken. Verder: masturberen binnen je relatie yay or yay en Marie Lotte en Nydia gingen als gedweeë lammetjes op de foto.

TRANSCRIPT Afl 85 – UITGESTELDE ROUW -TATJANA ALMULI – DAMN, HONEY_[PDF]

DE GAST: Tatjana Almuli

Huishoudelijke mededeling: onze podcasttour

Dit voorjaar touren we met de podcast een mini-tourtje door het land: Amsterdam, Rotterdam, Almere, Brielle en Den Bosch.  Check de website van ons impresariaat voor de speeldata en koop een kaartje en KOM! We nemen de shows NIET op, dus het is een once in a lifetime-ding (en misschien verklappen we wel geheimen die we normaal nooit in de podcast zouden toegeven).

De femimist in…

We moeten het even hebben over…

  • Tatjana’s boek Ik zal je nooit meer, Libris
  • Leesfragment uit Ik zal je nooit meer, via boekhandel Athenaeum
  • Joan Didion schreef ‘Het jaar van Magisch denken’, op Libris
  • Meer over the five stages of grief van Elisabeth Kubler Ross en David Kessler, grief.com
  • Marte Boneschansker bij Nooit meer slapen
  • ‘The body keeps the score’ van Bessel van der Kolk, Libris
  • ‘Zachtop lachen’ van Malou Holshuijsen, Libris

DAMN, HONEY NO

DAMN, HONEY YES

  • De 112NL-app is te downloaden via de Google Play Store en de App Store. Mensen die doof of slechthorend zijn kunnen nog altijd hun Tolkcontact-app gebruiken om 112 te bereiken
  • ‘Arts geloofde stotterende Dini in nood niet, daarom is er nu een 112-app’, Omroep Gelderland

Sponsors

Deze aflevering wordt gesponsord door HELLO FRESH. Met de code HELLODAMNHONEY75 krijg je tot wel 75 euro korting op je eerste 4 boxen. Hoe groter je box, hoe meer korting je krijgt.

Onze andere sponsor is getcheex.com. Wij mogen jou 14 gratis proefdagen cadeau doen als je een jaarabonnement bij CHEEX afsluit. Ga naar http://bit.do/damhoney-cheex en klik op ‘Probeer 14 dagen gratis’. Binnen de 14 dagen kun je het abonnement vrijblijvend opzeggen en zit je nergens aan vast (zet even in je agenda, zodat je op tijd opzegt!). Kun je niet meer zonder? Laat de try-out dan doorlopen. Die verandert vanzelf in een jaarabonnement (omgerekend E9,90 per maand). Je kunt ook terecht op getcheex.com. Gebruik dan de code damnhoney.

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Ga naar de bovenkant