Vrouwen en HET RECHT. Met Rajae Azaroual van Vrouwenrechtswinkel Amsterdam (afl. 96a)

Vrouwen en HET RECHT. Met Rajae Azaroual van Vrouwenrechtswinkel Amsterdam (afl. 96a)

SHOWNOTES

Het recht is voor ons allemaal hetzelfde, maar toegang tot het recht en de uitwerking ervan is niet voor iedereen gelijk. Met name vrouwen delven het onderspit. Daarom is er de Vrouwenrechtswinkel, in Nijmegen, Maastricht en Amsterdam, waar je (als vrouw, als non-binair persoon, maar ook als man) terecht kunt met allerlei juridische vragen. Jurist Rajae Azaroual is werkzaam bij Bureau Clara Wichmann in de Vrouwenrechtswinkel Amsterdam en met haar gaan we in gesprek over HET RECHT (brrr, wij krijgen er al de kriebels van) en dan specifiek het recht in combinatie met gender/vrouw-zijn. Over zwangerschapsdiscriminatie, kolfrecht, what to do bij grensoverschrijdend gedrag thuis of op je werk, over partnergeweld, zorgplicht van werkgevers, menstruatieverlof en meerrr.

Heb jij zelf een vraag over je rechten of een juridische kwestie waar je graag (gratis) advies over wilt? Schroom niet om bij een van de Vrouwenrechtswinkels in het land binnen te lopen. Check de websites voor de spreekuren, en ja, ook als je geen vrouw bent, ben je welkom.

TRANSCRIPT Vrouwen en HET RECHT. Met Rajae Azaroual van Vrouwenrechtswinkel Amsterdam (afl. 96a)

DE GAST: Rajae Azaroual

We moeten het even hebben over…

Sponsor

Deze aflevering wordt gesponsord door Storytel Exclusive OORGASME: een spannende erotische luisterserie over echte mensen en echte seks. Luister 30 dagen gratis via story.tel/damnhoney

Stuur ons post!

Geef je reactie

Reageer via Instagram

Producer: Daniël van de Poppe

Jingles door Lucas de Gier

Website door Liesbeth Smit

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media

Ga naar de bovenkant