Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

DAMN, HONEY

boeken

boeken

De lange arm van DAMN, HONEY reikt verder dan alleen de podcast, sterker nog: het begon allemaal met een feministisch pamflet (dat is gewoon een dun boekie, niet per se een A4’tje dat je op een kerkdeur spijkert) en het jaar daarop ging boek twee naar de drukker.

Je kunt Marie Lotte en Nydia dus ook vinden in de boekhandel of bieb.

DAMN, HONEY

Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt

Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.

Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.

Meer over het boek
DAMN, HONEY feministisch pamflet boek
Heb je nou an een vriend? DAMN, HONEY boek

Heb je nou al een vriend?

50 reacties op shit waar je als vrxuw mee moet dealen

Marie Lotte en Nydia geven voor eens en altijd antwoord op 50 vragen en opmerkingen waar je als vrxuw van deze wereld mee moet dealen, zodat je nooit meer met een mond vol tanden stand. Om verder te kijken dan hun witte, abled cis**-vrouwenneuzen, interviewden ze mensen met een ander perspectief dan die van zichzelf.
Meer over het boek

Feministen dragen geen roze (en andere leugens)

Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Niet helemaal.

In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen meer dan vijftig vrouwen – van Hollywoodactrices tot tieneractivisten – hun verhaal. Aangevuld met een aantal bijdragen van toonaangevende Nederlandse feministen is dit een inclusief boek dat de online beweging verbindt met academische denkers, en waarin alle soorten feminisme worden beschreven.

Voor iedereen die weet dat zij/hij/* een feminist is, maar nog enigszins geïntimideerd is door het woord.

Met Nederlandse bijdragen van Stella Bergsma, Sarah Izat, Milou Deelen, Rianne Swierstra, Meredith Greer en je DAMN, HONEYS.

In het essay wat Marie Lotte en Nydia voor dit boek schreven, ontleden ze wat er in de lessen seksuele voorlichting van nu allemaal misgaat en geven ze een idee van hoe zij het zouden aanpakken.

Koop via Libris