kijk ‘de stad was van ons’ via vimeo – wachtwoord: Damnhoney
doneer aan maker netty van hoorn
luister de podcastaflevering over de docu
Filmposter 'De stad was van ons'. Een groep demonstranten houdt hun handen in de vorm van een driehoek: een lesbisch teken

Maker Netty van Hoorn stelde deze docu speciaal voor DAMN, HONEY-luisteraars een week beschikbaar (t/m 28 november)

OOK ZO LOEILAAIEND ENTHOUSIAST?

Dan wil je de film vast delen met iedereen die je kent. Let op: deel dan alsjeblieft de link damnhoney.nl/destadwasvanons en dus níet de directe Vimeo-link. Door naar onze website te verwijzen ziet iedereen de doneerknop en krijgt Netty volle credits voor haar geweldige film.

Wachtwoord
damnhoney – in kleine letters

De stad was van ons

De lesbische beweging in Nederland was in de jaren 70 een drijvende kracht binnen het Nederlands feminisme. Ze liep voorop in activisme en waren verantwoordelijk voor het openen van vrouwencafés, boekhandels, tijdschriften, archieven en drukkerijen. Sommige initiatieven groeiden uit tot wereldwijd bekendheid, zoals Cinemien en Mama Cash.

Festivals werden georganiseerd, films gemaakt, kraakpanden bezet – alles was veranderbaar, de samenleving herdefinieerde zichzelf. Netty van Hoorn heeft deze culturele aardverschuiving gevangen in een prachtige documentaire met interviews, historische beelden en filmmateriaal.

Nederlands gesproken, Engels ondertiteld