DAMN, HONEY evenementen

DAMN, HONEY evenementen


DAMN, HONEY brengt graag mensen bij elkaar, zowel online als offline.

Houd onze Instagram in de gaten voor komende evenementen.

En bekijk hieronder de happenings die we eerder al organiseerden!

 

DAMN, HONEY Marie Lotte Hagen, Nydia Voorthuizen

LIVE SHOW in de Tolhuistuin op Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2020, Internationale Vrouwendag, nog voordat de Women’s March begon, namen we een LIVESHOW op in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Er zaten ruim tweehonderd (!) honingballen in de zaal die ademloos luisterden naar huishistoricus en vat vol kennis Mark Bergsma. Met hem praatten we over de Nederlandsche vrouwenbeweging door de jaren heen. En over historisch besef. Want we doen soms alsof de mensen uit het verleden heel ver van ons af staan, maar ze lijken veel meer op ons dan we denken.

Fotograaf: Tim Hillege

Taboes doorbreken in het Centraal Museum

Rondom de tentoonstelling ‘De tranen van Eros’, over het werk van surrealist Moesman én over vrouwelijke surrealisten, gingen we in het Centraal Museum het gesprek aan met bezoekers over taboes rondom seksualiteit.

Fotograaf: Alessa Joseph

Boekpresentatie De cyclus strategie

De Cyclus Strategie is hét boek over menstruatie dat je leert samenwerken met je hormonen. Right up our street! En wij mochten het niet alleen vertalen, maar we mochten ook de boeklancering organiseren en hosten in Pakhuis de Zwijger. Auteur Maisie Hill leerde ons die avond hoe je je cyclus in kaart kunt brengen en hoe je met die belangrijke informatie aan de slag kunt. Verder gingen we met verschillende gasten in gesprek over hun cyclus-ervaringen, omdat er nog steeds niet genoeg over menstruatie gepraat wordt. En als klapper op de vuurpijl kwam kunstenaar Mignon Nusteling in haar zelfgemaakt maandverbandpak een spreekbeurt over haar eigen menstruatiegeschiedenis.

Fotograaf: Simone Both

DAMN, HONEY Feest

Voor het eenjarig bestaan van DAMN, HONEY en de verschijning van het tweede boek ‘Heb je nou al een vriend?’ organiseerde onze uitgeverij Blossom Books een groot feest met een drag king performance van Thorn Vineyard, spoken word van Babs Gons en Zaïre Krieger en een act van LIONSTORM. Alle mensen die we mochten interviewen voor het boek namen de eerste exemplaren in ontvangst.

Fotograaf: Rebekka Mell