Podcast

Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

DAMN, HONEY de podcast

DAMN, HONEY de podcast

over shit waar je als vrouw* van deze tijd mee moet dealen

DAMN, HONEY is de tweewekelijkse podcast over fast fashion, dik zijn, de menstruatiecyclus, borsten, validisme, cat calling, vrouwen in de politiek, sport en kunst, over het niet-moederschap, seksueel plezier, de geschiedenis van de Nederlandsche vrouwenbeweging, autisme, heteronormativiteit, porno, abortus en MEERRR!

De onderwerpen die voorbij komen worden nog altijd veel te weinig opgepikt door de mainstream media en met de podcast bieden Marie Lotte en Nydia een podium aan stemmen en verhalen die we nauwelijks horen.

Elke aflevering schuift er een gast (of twee) aan om eigen ervaringen, expertise en kennis te delen.

DAMN, HONEY podcast luisteren tip


Luister via Spotify of iTunes:

Alle afleveringen

Op zoek naar de shownotes? Die vind je bij elke aflevering terug!

Man-vrouw verschillen in de gezondheidszorg en zeuren om een tweede ijsje. Met Toine Lagro-Janssen (afl. 73)

De medische wereld heeft er van oudsher een handje van om (cis)vrouwenlijven te zien als een klein (cis)mannenlijf - wat NIET klopt. Er zijn sekse en genderverschillen die meegenomen móeten worden als je goede zorg wilt bieden. Arts en hoogleraar Toine Lagro-Janssen is pionier in de strijd voor gendersensitieve zorg en komt er alles over vertellen

Queer baby, blote tetten en fanmail voor Ellen Laan. Met Arunya Guillot en Sharmila (afl.72)

We're back, bitches! En er is reden voor een party want woensdag 4 augustus ligt onze nieuwe boekenbaby in de winkel: QUEER BABY. Met Arunya Guillot (19) en Sharmila (18) hebben we het over de hel die heteronormativiteit heet, wanneer je queer genoeg bent, uit de kast komen, twijfels, geweld tegen lhbti+'ers, seksuele voorlichting en wat eraan schort en over alles wat er beter kan en moet. 

Over vrouwen die likken, zuigen, zorgen, scheren, smeren, poetsen en wassen in reclames. Met Calamity Jane (afl.68)

Als we reclames moeten geloven doen vrouwen niet anders dan zuigen, zorgen, scheren, smeren, poetsen en wassen. Zonder een greintje humor, want dat hebben ze niet. Geerke Catshoek en Kiona de Vries draaien al even mee in de wondere wereld der reclame en waren het zat. Ze besloten hun eigen agency op te richten waarmee ze een eind willen maken aan die ouderwetse stereotypering.  

Tatjana Almuli – Damn horny #1

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt namelijk bijna in de winkel. 1 juno is het zover en in aanloop naar dat HOTTE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven. We trappen af met Tatjana Almuli die het verhaal ‘Ivan de verschrikkelijke’ schreef. We hebben het over de male gaze, ongesteld zijn en kloppende kutten.

Over moederschap, roze handschoenen en trouwen. Met Fatma Genç (afl. 66)

Het onderwerp moederschap (of: ouderschap) stond al tijden op ons lijstje, maar vooralsnog wisten we het vakkundig te ontwijken er een aflevering over te maken. Totdat kersverse moeder Fatma een aantal struggles rondom moederschap en feminisme met ons deelde, en wij dachten: mensen, we kunnen er niet langer omheen! Nee, deze aflevering is niet compleet, en ja, elke ervaring van elke moeder of ouder is anders, maar we motten er toch maar eens aan.

Ga naar de bovenkant