Podcast

Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

DAMN, HONEY de podcast

DAMN, HONEY de podcast

over shit waar je als vrxuw* van deze tijd mee moet dealen

DAMN, HONEY is de tweewekelijkse podcast over fast fashion, dik zijn, de menstruatiecyclus, borsten, validisme, cat calling, vrouwen in de politiek, sport en kunst, over het niet-moederschap, seksueel plezier, de geschiedenis van de Nederlandsche vrouwenbeweging, autisme, heteronormativiteit, porno, abortus en MEERRR!

De onderwerpen die voorbij komen worden nog altijd veel te weinig opgepikt door de mainstream media en met de podcast bieden Marie Lotte en Nydia een podium aan stemmen en verhalen die we nauwelijks horen.

Elke aflevering schuift er een gast (of twee) aan om eigen ervaringen, expertise en kennis te delen.

DAMN, HONEY podcast luisteren tip


Luister via Spotify of iTunes:

Alle afleveringen

Op zoek naar de shownotes? Die vind je bij elke aflevering terug!

Aflevering 55 – Over radicaal feminisme in de jaren 70 en liever lesbisch zijn. Met Netty van Hoorn en Pamela Pattynama

We hadden feministen van het eerste uur in de studio. Of eigenlijk, van het tweede uur, want ze maakten onderdeel uit van de tweede feministische golf. Netty van Hoorn maakte een documentaire over het radicaal feminisme in de jaren 70 (De stad was van ons) en Pamela Pattynama is een van de feministen die daarin aan het woord komt.

Aflevering 50 – Over De goede immigrant, zure muizen en nichterige snarendingetjes. Met Mojdeh Feili en Ebissé Wakjira-Rouw

‘Ja, maar waar kom je écht vandaan?’ In de essaybundel ‘De goede immigrant’ staan 23 verhalen van mensen die deze vraag aan de lopende band krijgen. Vaak wordt er over hen gedebatteerd en gesproken, nu komen ze zelf aan het woord. We praten over het boek met Ebissé Wakjira-Rouw (samensteller) en Mojdeh Feili (auteur).

Meer Berichten Laden
Go to Top