Podcast

Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

DAMN, HONEY de podcast

DAMN, HONEY de podcast

over shit waar je als vrouw* van deze tijd mee moet dealen

DAMN, HONEY is de wekelijkse podcast over fast fashion, dik zijn, de menstruatiecyclus, borsten, validisme, cat calling, vrouwen in de politiek, sport en kunst, over het niet-moederschap, seksueel plezier, de geschiedenis van de Nederlandsche vrouwenbeweging, autisme, heteronormativiteit, porno, abortus en MEERRR!

De onderwerpen die voorbij komen worden nog altijd veel te weinig opgepikt door de mainstream media en met de podcast bieden Marie Lotte en Nydia een podium aan stemmen en verhalen die we nauwelijks horen.

Elke aflevering schuift er een gast (of twee) aan om eigen ervaringen, expertise en kennis te delen.

DAMN, HONEY podcast luisteren tip


Luister via Spotify of iTunes:

Alle afleveringen

Op zoek naar de shownotes? Die vind je bij elke aflevering terug!

Kinderen krijgen is optioneel. Met Marloes de Vries (afl. 169)

Kinderen krijgen is optioneel. Zo luidt de titel van het boek van Marloes de Vries. Voor de een is het een volstrekt logische zin (ja, duh), voor de ander een re-vo-lu-tionair idee (Wow, je kunt ook een pad kiezen zónder moederschap?!?!). Degenen die inderdaad voor dat kindvrije pad kiezen krijgen nog vaak vragen, of misschien zelfs vervelender: onbegrip en weerstand. Tijd dus voor een gesprek hierover met ervaringsdeskundige Marloes.

Long covid NIET tussen de oren & een historische rechtszaak in Den Haag (afl. 166)

Het jaar is nog maar net begonnen en *PLING* daar was een mail van een luisteraar met een vette DAMN, HONEY YES. Marie Lotte boog zich over de no en ziet dat er weinig schot in de (stalking)zaak zit. Nydia hijst de vlag voor Nederlands onderzoek rondom long covid, maar heeft nog wel wat eisen die ingewilligd moeten worden wil ze 'm ook echt laten wapperen.

DE VERY SPECIAL FEESTDAGEN SPECIAL 2023. Met Babs Gons en Marco Dreijer (afl. 163)

It’s the most wonderful time of the year. Of ligt dat een tikkie genuanceerder? Voor de een zijn de feestdagen daadwerkelijk een feestje, voor de ander zijn ze: DE HEL. In deze aflevering bespreken we feestdagenvragen en dilemma’s van onze lieve luisteraars met hulp van twee geweldig-mooie mensen: Dichter des Vaderlands Babs Gons en De Cultuurvlogger Marco Dreijer. We gaan jullie voorzien van een dosis geruststelling en nieuwe perspectieven.

DAMN, HONEY IN HET THEATER!

Ja ja, je kunt ons IN HET ECHT komen aanschouwen in het theater, want dit najaar maken we nóg een rondje door heel het land met onze voorstelling ZELF WETEN. Voor de speellijst en tickets kun je terecht op damnhoney.nl/theater

Ga naar de bovenkant