Podcast

Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

DAMN, HONEY de podcast

DAMN, HONEY de podcast

over shit waar je als vrouw* van deze tijd mee moet dealen

DAMN, HONEY is de tweewekelijkse podcast over fast fashion, dik zijn, de menstruatiecyclus, borsten, validisme, cat calling, vrouwen in de politiek, sport en kunst, over het niet-moederschap, seksueel plezier, de geschiedenis van de Nederlandsche vrouwenbeweging, autisme, heteronormativiteit, porno, abortus en MEERRR!

De onderwerpen die voorbij komen worden nog altijd veel te weinig opgepikt door de mainstream media en met de podcast bieden Marie Lotte en Nydia een podium aan stemmen en verhalen die we nauwelijks horen.

Elke aflevering schuift er een gast (of twee) aan om eigen ervaringen, expertise en kennis te delen.

DAMN, HONEY podcast luisteren tip


Luister via Spotify of iTunes:

Alle afleveringen

Op zoek naar de shownotes? Die vind je bij elke aflevering terug!

(Grote) Neuzen en het schoonheidsideaal. Met Caro Verbeek (afl. 93a)

In dit eerste deel van aflevering 93 schoof kunst- en geurhistoricus Caro Verbeek bij ons aan tafel om het te hebben over alle ins en outs rondom DE NEUS. Met haar geweldige boek ‘Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus’ probeert Caro niet alleen een antwoord probeert te geven op de vraag waarom waarom de (grote) neus uit de gratie is gevallen (sad), maar wil ze bovenal een hart onder de riem steken bij eenieder die onzeker is over diens reukorgaan. We hebben het over neuzen & het schoonheidsideaal, seksisme, racisme, kunst, liefde en meerrr.

In gesprek met rolmodel en pionier Joyce Sylvester

Bij ons aan de digitale tafel schoof aan: Joyce Sylvester. Ze is jurylid voor de Ribbius Peletier-penning van dit jaar, rolmodel, pionier en mens met algeheel indrukwekkend CV waar je een BOEK over zou kunnen schrijven. Toevalligerwijs schreef ze dat boek ook, het heet: Bent ú de burgemeester? Met Joyce praten we over haar leven en loopbaan om onszelf en jullie te inspireren stappen te maken in de politiek.

Feministische architectuur en de good ol’ slachtofferrol. Met Afaina de Jong (afl. 89)

Feminisme en architectuur, wat heeft dat nou met elkaar te maken? VEEL! Zo leerde architect Afaina de Jong ons. Hoe ruimtes, gebouwen en steden ontworpen worden, zegt nogal wat over machtsstructuren. Want wie is waar welkom? Voor wie maken we ruimte? Wie voelt zich waar thuis? Een mateloos interessant onderwerp waar Afaina ons nog urenlang meer over had kunnen vertellen.

Partnergeweld, prinses Carnaval en the bare minimum. Met Tessel ten Zweege (Afl. 87)

Met Tessel ten Zweege, auteur van het boek 'Dat zou jij nooit toelaten', praten we over haar eigen ervaringen, red flags, hoe je partnergeweld kan herkennen bij een ander en wat je zou kunnen doen om te helpen. Ook bespreken we het eenzijdige beeld dat de media schetsen van van slachtoffers van partnergeweld en de bredere kijk die Tessel graag wil meegeven.

Long-COVID en weg met de 5 dagen bedenktijd. Met Saisha Partiman en Wieke Paulusma (afl. 86)

We moeten het even hebben over long-COVID. Met Saisha Partiman, psycholoog en oprichter van het bel-me-wel-register, praten we over hoe het is om Long-COVID te hebben, hoe haar leven er voor long-COVID uitzag en hoe het nu is en waar ze steun uithaalt. Met Wieke Paulusma hebben we over hoe zij long-COVID op de politieke kaart weet te zetten als Tweede Kamerlid D66, want dat er meer aandacht naartoe moet is zeker.

Ga naar de bovenkant